728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

24 Μαΐ 2014

Βασιλική πρεμιέρα στο Παρίσι!


Η στιγμή που περίμεναν οι απανταχού φίλοι του τένις, έφτασε! Το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς κάνει πρεμιέρα την Κυριακή με τα φημισμένα courts του Roland Garros να φιλοξενούν 32 αγώνες, 16 για το ταμπλό των ανδρών και ισάριθμους στις γυναίκες. Φέντερερ, Σ.Γουίλιαμς και Κύργιος ρίχνονται στη μάχη του 1ου γύρου.

Με το Ρότζερ Φέντερερ και τη Σερίνα Γουίλιαμς να ρίχνονται στη μάχη της πρεμιέρας, η δράση ξεκινά στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς το οποίο για δύο εβδομάδες θα μονοπωλήσει το τενιστικό ενδιαφέρον παγκοσμίως.

Το μεσημέρι της Κυριακής (12.00GR-Εurosport) θα δοθεί το πρώτο σερβίς στο πολυαναμενόμενο Major του Παρισιού με πολλά κι ενδιαφέροντα ματς στα δύο ταμπλό.

Στις 14.00GR-Eurosport ο, κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ θα μπει στο κεντρικό court Philippe Chatrier για να αντιμετωπίσει τον 26χρονο Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρεμιέρα του 32χρονου ζωντανού θρύλου από τη Βασιλεία, που θα συμπληρώσει 58 συνεχόμενες συμμετοχές σε Major τουρνουά έχοντας ξεπεράσει το ρεκόρ του Νοτιοαφρικανού Γουέιν Φερέιρα (56) τον περασμένο Γενάρη στο Australian Open.

Πρώτο εμπόδιο του Βασιλιά αποτελεί ο ταλαντούχος, πλην ασταθής, Λούκας Λάτσκο που δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των ειδικών τα προηγούμενα χρόνια οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα ατόφιο ταλέντο.

Ο Φέντερερ, που στις 6 Μαϊου έγινε για δεύτερη φορά πατέρας σε νέα δίδυμα, έχει επικρατήσει του, No88 στον κόσμο, αντιπάλου του στη μοναδική φορά που έχουν τεθεί αντιμέτωποι, στη Μελβούρνη το 2011 σε straight sets.

Αμέσως μετά (16.00GR-Εurosport), στο κεντρικό court σειρά θα πάρει η υπερασπίστρια του τίτλου στις γυναίκες, Σερίνα Γουίλιαμς που αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στη γηπεδούχο Αλιζέ Λιμ, No138 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Σερίνα, που έπειτα από 10 χρόνια επέστρεψε πέρυσι στο θρόνο του Παρισιού, δεν έχει βατή κλήρωση στη συνέχεια με έναν ενδεχόμενο ενδοοικογενειακό εμφύλιο με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Βίνους, να την περιμένει στον 3ο γύρο, αλλά και τη Μαρία Σαράποβα να την καρτερεί στα προημιτελικά εφ’όσον τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά.

Το Νο8 του ταμπλό, Μίλος Ράονιτς θα αντιμετωπίσει ο Νίκολας Κύργιος στον 1ο γύρο σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της πρεμιέρας της διοργάνωσης και πρώτο χρονικά (12.00GR-Eurosport) στο Suzanne Lenglen. Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός συμμετέχει στο main draw της διοργάνωσης με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής που του χορηγήθηκε από τη γαλλική ομοσπονδία και θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη εμφάνισή του στα παρισινά courts μετά το περσινό ντεμπούτο.

Τότε είχε πετάξει εκτός τουρνουά τον πολύπειρο Ράντεκ Στέπανεκ πριν λυγίσει από τη ρακέτα του Μαρίν Τσίλιτς στο γύρο των «64».
Στον τελευταίο προγραμματισμένο αγώνα (18.00GR) στο Philippe Chatrier, ξεχωρίζει ο γαλλικός «εμφύλιος»-rematch του πρόσφατου ραντεβού του Madrid Masters,  ανάμεσα στο No13 του ταμπλό, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και τον  Εντουάρντ Ροζέρ Βασελέν με τον άσο από το Λε Μαν να διατηρεί το απόλυτο σε πέντε αναμετρήσεις

Στο ανδρικό ταμπλό, ξεχωρίζουν ακόμα τα παιχνίδια Μπέρντιχ-Πολάνσκι, Γιούζνι-Καρένο Μπούστα, Ντολγκοπόλοβ-Ράμος, Χέρμπερτ-Ίσνερ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές του τένις, της 17χρονης Μπελίντα Μπένσιτς με την 33χρονη Βίνους Γουίλιαμς στο δεύτερο προγραμματισμένο αγώνα του Suzanne Lenglen προσελκύει το ενδιαφέρον στο γυναικείο ταμπλό με τις αναμετρήσεις των top seeded, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και Αντζελίκ Κέρμπερ κόντρα στην Κινέζα Σουάι Ζανγκ και την Πολωνή Καταρζίνα Πίτερ να πλαισιώνουν την εκκίνηση του φετινού Roland Garros.

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts

Court Philippe Chatrier (ώρα έναρξης 12:00GR-EUROSPORT)
3-Agnieszka Radwanska (Poland) v Zhang Shuai (China)
Lukas Lacko (Slovakia) v 4-Roger Federer (Switzerland)
1-Serena Williams (United States) v Alize Lim (France)
13-Jo-Wilfried Tsonga (France) v Edouard Roger Vasselin (France)

Court Suzanne Lenglen (ώρα έναρξης 12:00GR-EUROSPORT)
8-Milos Raonic (Canada) v Nick Kyrgios (Australia)
Belinda Bencic (Switzerland) v 29-Venus Williams (United States)
Pierre-Hugues Herbert (France) v 10-John Isner (United States)
Katarzyna Piter (Poland) v 8-Angelique Kerber (Germany)

Court One (ώρα έναρξης 12:00GR)
31-Daniela Hantuchova (Slovakia) v Jovana Jaksic (Serbia)
6-Tomas Berdych (Czech Republic) v Peter Polansky (Canada)
Amandine Hesse (France) v Yvonne Meusburger (Austria)
Jeremy Chardy (France) v Daniel Gimeno-Traver (Spain)

To Order of Play της Κυριακής (25/05) - Το Παρίσι είναι μια ώρα πίσω

ROLAND GARROS MEN'S DRAW

ROLAND GARROS WOMEN'S DRAW



inewsgr.com 




  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βασιλική πρεμιέρα στο Παρίσι! Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top