728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

19 Σεπ 2014

Κάτι λείπει απ' τον Σεπτέμβριο

Σεπτέμβριο και συνήθως προς τα τέλη, έδινε τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό ο Νίκος Παπάζογλου. Αποτελούσε το ετήσιο ραντεβού μας. Ο Σεπτέμβριος ήταν ανέκαθεν ο μήνας των συναυλιών Ελλήνων καλλιτεχνών στην Αθήνα. Ο Νικόλας «έφυγε» βέβαια, ενώ και ο Λυκαβηττός δεν αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τα live αφού άλλα μέρη στην Αθήνα, μοιάζουν και είναι πιο βολικά για τον κόσμο.

Πως να τον ξεχάσουμε όμως αφού τα μισά από τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν δικά του.

Ο Νίκος, υποστήριζε τις μουσικές του δημιουργίες με ένα τρόπο που άλλοι καλλιτέχνες δε θα τολμούσαν φοβούμενοι το ρίσκο.

Τα καλοκαίρια μαζί με τους συνεργάτες του, το γκρουπ "Λοξή Φάλαγγα" όργωνε την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες. Συνήθως επισκεπτόταν ξεχασμένες από τους πολλούς περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα για πραγματική διασκέδαση σε ανθρώπους που ζουν μακριά από τις μεγαλουπόλεις.

Το αποτέλεσμα των εμφανίσεων ήταν πάντα το ίδιο. Σε όποιο χώρο και αν επέλεγε να εμφανιστεί δημιουργείται το αδιαχώρητο και ο κόσμος δείχνει την αγάπη του για το γνήσιο τραγούδι.

Απέφευγε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και δεν έδινε συνεντεύξεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Λίγοι καλλιτέχνες δείχνουν στη μουσική το σεβασμό με τον οποίο εκφράζεται ο Παπάζογλου.

Ψύχραιμη, ήρεμη και ουσιώδης προσωπικότητα, πρότυπο και δάσκαλος (χαρακτηρισμούς τους οποίους ο ίδιος δεν πολυσυμπαθούσε) για πολλούς νεότερους που θέλησαν να βαδίσουν στα χνάρια του.

Η φωνή του ήταν προικισμένη με ιδιαίτερη χαρακτηριστική χροιά. Βαθύς λυγμός το άκουσμά της, τραγουδοποιός που νιώθει ό,τι με μελωδία ξεστομίζει. Η πορεία και το ύφος του πιστοποιούν όχι απλά τη γνησιότητά του, αλλά μας μαθαίνουν πως τα τραγούδια που είναι αληθινά, αγγίζουν την ψυχή μας χωρίς επεξεργασία και υστερίες.

Ζούσε έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο κτήμα κάπου ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Μιλούσε με τα άλογά του, φρόντιζε τα λουλούδια του και κατέγραφε όπου πάει παραδοσιακά τραγούδια. Έπινε μόνο με καλούς φίλους, χαμογελούσε, έγραφε τραγούδια που μιλάνε για πράγματα απλά και αληθινά που αφορούν όλους μας.






  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάτι λείπει απ' τον Σεπτέμβριο Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top