728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

29 Σεπ 2014

«Ταφόπλακα» για το Νοσοκομείο Καστοριάς τα Νέα Δεδομένα που Θέτει το Υπουργείο Υγείας

«Υπό διωγμόν» βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις των μελών του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν, την περασμένη Πέμπτη, επίσκεψη στο νοσοκομείο Καστοριάς, συνοδευόμενοι από μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο μιας γενικότερης εκστρατείας ενημέρωσης ενάντια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και πλήττουν τον τομέα της υγείας.

Το πλαίσιο του αγώνα αυτού έχει να κάνει με το μέτρο της αξιολόγησης των υπαλλήλων, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων (15%) θεωρείται εκ των προτέρων …άχρηστο, παίρνοντας τη βαθμολογία του «ανεπαρκούς».

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται, άλλωστε, να οδηγήσει στην ανεργία τουλάχιστον 150.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Επίσης, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, πέραν του θέματος της αξιολόγησης υπάρχουν και άλλα ανοιχτά …μέτωπα στον κλάδο της υγείας, που, πολύ πιθανόν, να αποτελέσουν την «ταφόπλακα» πολλών νοσοκομείων, ανάμεσά τους και αυτό της Καστοριάς.

«Οι πολίτες έρχονται στο νοσοκομείο της Καστοριάς για να βρουν περίθαλψη και βλέπουν ότι υπάρχει πρόβλημα σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, με κυρίαρχη τη νοσηλευτική υπηρεσία. Πρόκειται για εσκεμμένη κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για να προχωρήσει στο κλείσιμο 30-40 νοσοκομείων της περιφέρειας, ανάμεσά τους, ενδεχομένως, και το νοσοκομείο Καστοριάς», υποστήριξαν

Στην κατάσταση του νοσοκομείου Καστοριάς αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς, Χρήστος Κουσουρής, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα των ελλείψεων είναι έντονο τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπάρχει θέμα και με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, που είναι μόνο δύο και θα συνταξιοδοτηθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ταφόπλακα» για το Νοσοκομείο Καστοριάς τα Νέα Δεδομένα που Θέτει το Υπουργείο Υγείας Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top