728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

6 Οκτ 2014

Καστορίας Σεραφείμ : "Αναζητούνται ηγέτες με συνέπεια"

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας – Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία των επισήμων επετειακών εκδηλώσεως εις μνήμην του μακαριστού Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής και ανέλυσε το στίχο της Β’ προς Κορινθίους επιστολής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου «υμείς γαρ ναός Θεού έστε ζώντος..ότι ενοικήσω εν αυτοίς και εμπεριπατήσω και έσομαι αυτόν Θεός και αυτοί έσονταί μοι λαός».

Και συνέχισε μιλώντας για το πρόσωπο του Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού, τον οποίο τιμά η τοπική Εκκλησία και ο λαός των Γρεβενών, 103 χρόνια από τον σφαγιασμό του και αφού απετέλεσε τη βάση για την ελευθερία των Γρεβενών και της Μακεδονίας και θυσιάστηκε για την Πατρίδα μας.
Και κατέληξε λέγοντας πως το μήνυμα σήμερα εμπνεόμενοι από τη μορφή του Αιμιλιανού Λαζαρίδη είναι πως απουσιάζουν από την εποχή μας πραγματικοί ηγέτες. «Αναζητούνται ηγέτες με συνέπεια, όπως ο Αιμιλιανός και άλλοι εθνομάρτυρες που θυσιάστηκαν για τον Χριστό και την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου, όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του μακαριστού Εθνομάρτυρος και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας, στις 5 Οκτωβρίου 1996 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών.







  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καστορίας Σεραφείμ : "Αναζητούνται ηγέτες με συνέπεια" Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top