728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

27 Αυγ 2014

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στήριξαν την ελληνική οικονομία στην κρίση

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα Τρόφιμα είναι δύο από τους 16 κλάδους  της ελληνικής οικονομίας που άντεξαν στην οικονομική κρίση όπως έδειξε μελέτη της ICAP στην οποία συμπεριλήφθηκαν συνολικά 87 κλάδοι/αγορές.
Οι ΑΠΕ ευνοήθηκαν από τις υψηλές εγγυημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο που απολάμβαναν μέχρι πρότινος οι παραγωγοί -πριν τη θέσπιση του new deal-, ενώ αυξητικά κινήθηκαν και ορισμένες κατηγορίες προϊόντων διατροφής, με χαμηλούς ωστόσο ρυθμούς αύξησης (κάτω του 5%).
Αναλυτικότερα, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η προμήθεια συστημάτων ΑΠΕ κατέγραψαν αύξηση 34,3% και 48% αντίστοιχα κατά την τελευταία πενταετία. Αυξητικά κινήθηκαν επίσης είδη διατροφής όπως οι ελιές, το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα μπισκότα, τα ζυματικά, το ρύζι κ.ά.
Τις μεγαλύτερες απώλειες από την ύφεση υπέστησαν οι κλάδοι του Αυτοκινήτου (-32%), οι κατασκευές (-19%), καθώς και κλάδοι συναφών με την οικοδομική δραστηριότητα και το αυτοκίνητο γενικότερα.
Παρ’ όλα αυτά αρκετές πρόσφατες θετικές εξελίξεις με κύρια την έξοδο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στις Αγορές, μετά από πολλά χρόνια, μέσω διάθεσης Κρατικών τους Ομολόγων, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την έξοδο από την κρίση.
Στη κατεύθυνση αυτή, και λαμβάνοντας  υπόψη και τα συνολικά αποτελέσματα του εταιρικού τομέα το 2013, βάσει των ισολογισμών που είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ICAP Group, προκύπτει μία αισθητή μείωση των ζημιών, την τελευταία διετία.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές ζημίες περιορίστηκαν κατά 34% το 2012, ενώ και το 2013 (με βάση δείγμα σχεδόν 7.300 διαθέσιμων ισολογισμών) προκύπτει περαιτέρω μείωση των ζημιών κατά 52%.



  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στήριξαν την ελληνική οικονομία στην κρίση Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top