728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

26 Σεπ 2014

Σαν Σήμερα: Κυκλοφόρησε το 1969 το Abbey Road των Beatles

Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου του 1969, κυκλοφόρησε στην Αγγλία το άλμπουμ Abbey Road των Beatles.
Ήταν η τελευταία φορά που το γκρουπ ηχογραφούσε στο studio και περιελάμβανε 2 τραγούδια γραμμένα από τον George Harrison. Το 'Something' και το 'Here Comes The Sun'. Σε συνεντεύξεις που έδωσαν αργότερα τα μέλη, δήλωσαν ότι αν και δεν είχε ειπωθεί, όλοι είχαν την αίσθηση ότι αυτή θα ήταν η τελευταία τους ηχογράφηση.

Ήταν το 11ο και τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν σε studio όχι όμως και το τελευταίο που κυκλοφόρησε επίσημα. Αυτό ήταν το Let It Be που βγήκε λίγο πριν την διάλυση του σχήματος το 1970.

Η φωτογράφηση έγινε ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του δίσκου, στις 8 Αυγούστου, στη διασταύρωση έξω από τα Abbey Road Studios. Ο φωτογράφος Iain McMillan, ισορροπούσε σε μια σκάλα στη μέση του δρόμου και τράβηξε 6 φωτογραφίες του γκρουπ διασχίζει τη διάβαση, ενώ ένας τροχονόμος είχε διακόψει την κυκλοφορία.

Ο άντρας που φαίνεται να στέκεται στο πεζοδρόμιο είναι ένας Αμερικανός τουρίστας, ο Paul Cole, ο οποίος δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν εκείνη τη στιγμή, ώσπου είδε το άλμπουμ μήνες αργότερα.

Κάποιες λεπτομέρειες από την φωτογράφηση ερμηνεύτηκαν αργότερα ως στοιχεία μιας εικονικής κηδείας του Paul McCartney:

Υποτίθεται ότι ο ξυπόλητος Paul ήταν ο νεκρός, ο ντυμένος στα άσπρα John ήταν ο Παπάς, ο ντυμένος στα μαύρα Ringo ο εργολάβος κηδειών και ο George που φορούσε jeans ήταν ο νεκροθάφτης, ενώ η πινακίδα του λευκού αυτοκινήτου  'LMW 28IF' ερμηνεύτηκε ως ‘Linda McCartney Weeps' και ο Paul θα ήταν 28 αν (28 if) ζούσε όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ.
Όλα μέρος μιας φημολογίας της εποχής που έμεινε γνωστή ως το φαινόμενο 'Paul is Dead'.


Το Abbey Road ψηφίστηκε ως το 14ο καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών και το καλύτερο των Beatles, από το περιοδικό Rolling Stone το 2009.

Το τραγούδι 'Something' που έγινε η πρώτη μεγάλη επιτυχία του George Harrison, αρχικά είχε δοθεί στο Joe Cocker αλλά τελικά ηχογραφήθηκε στο Abbey Road. Ο Frank Sinatra είπε ότι ήταν το καλύτερο τραγούδι για την αγάπη που γράφτηκε ποτέ.
Το τραγούδι 'Octopus's Garden', γράφτηκε από τον Ringo Starr όσο ήταν σε διακοπές στη Σαρδηνία με το γιοτ του Pete Sellers.
Το 'Come Together' προήλθε από ένα άλλο τραγούδι που είχε γράψει αρχικά ο John Lennon για την εκλογική καμπάνια του Timothy Leary για κυβερνήτης της Καλιφόρνια,  με τίτλο 'Let's Get it Together'.
Το 'Here Comes the Sun' που έγινε το πιο γνωστό τραγούδι του George Harrison, γράφτηκε στον κήπο του σπιτιού του Eric Clapton στο Surrey στην Αγγλία.

Τραγούδια Α' Πλευράς
1. "Come Together", John Lennon, Paul McCartney
2. "Something", George Harrison
3. "Maxwell's Silver Hammer", Lennon, McCartney
4. "Oh! Darling", Lennon, McCartney
5. "Octapous's Garden", Ringo Starr
6. "I Want You (She's So Heavy)", Lennon, McCartney

Τραγούδια Β' Πλευράς
1. "Here Comes The Sun", Harrison
2. "Because", Lennon, McCartney
3. "You Never Give Me Your Money", Lennon, McCartney
4. "Sun King", Lennon, McCartney
5. "Mean Mr. Mustard", Lennon, McCartney
6. "Polythene Pam", Lennon, McCartney
7. "She Came In Through The Bathroom Window", Lennon, McCartney
8. "Golden Slumbers", Lennon, McCartney
9. "Carry That Weight", Lennon, McCartney
10. "The End", Lennon, McCartney
11. "Her Majesty", Lennon, McCartney




Η διάβαση της Abbey Road, έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και φωτογραφισμένα σημεία στον κόσμο ενώ μαζί με τα Abbey Road Studios αποτελούν 2 από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο εδώ,







































  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαν Σήμερα: Κυκλοφόρησε το 1969 το Abbey Road των Beatles Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top