728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

12 Σεπ 2014

Ανακοίνωση Β.Διαμαντόπουλου για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Συνεπείς στην αντίληψή μας πως η ενέργεια αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης και η πρόσβαση και η χρήση της καθορίζουν τη δυνατότητα των πολιτών να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση, προχωρήσαμε στις 11/9/14 σε επανακατάθεση τροπολογίας του ν. 3986/2011 προκειμένου ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης να επανέλθει στα 21€ ανά 1.000 lt. 

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και επιβίωσης, ιδιαίτερα για το ν. Καστοριάς, και δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες μας σε κάθε επίπεδο, κοινοβουλευτικό, πολιτικό, κινηματικό, για την υποστήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται άμεσα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε την άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και την επιστροφή –ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της συνολικότερης εξέτασης του θέματος με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων – στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα καταθέσει σχετική τροπολογία εισπράττοντας συνεχώς την άρνηση της συγκυβέρνησης, παρόλο που αποδεδειγμένα η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει πλήξει καίρια τους πολίτες και έχει μειώσει τα έσοδα του κράτους. 

Είναι καιρός πια η συγκυβέρνηση –και οι βουλευτίνες και βουλευτές που την αποτελούν- να αποδείξει πως έχει αντιληφθεί την αποτυχία του μέτρου και να προβεί σε καίριες λύσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση, και όχι σε φορομπηχτικά μέτρα «εξόντωσης» των πολιτών.


  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση Β.Διαμαντόπουλου για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top