728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

23 Σεπ 2014

Ι.Μ. Καστοριάς: "Η Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών"

Στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» και η Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και με θέμα «η Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών».

Παρόν στην Ημερίδα ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς, πρώην Βουλευτές, φορείς του τόπου και αρκετοί πολίτες της πόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά πως "τα αναβολικά απαξιώνουν, υποβιβάζουν, εξευτελίζουν και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο Θεός μάς θέλει έντιμους αγωνιστές".

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου:

Η Ολυμπιακή Ιδέα συμπληρώνει την φετινή χρονιά 2790 χρόνια ζωής, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην πατρίδα μας. Είναι καρπός του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και γόνος του αρχαιοελληνικού πνεύματος και επιβιώνει μέχρι σήμερα φέροντας μέσα της τα ευγενικότερα ιδεώδη της φυλής μας. Δεν θα είναι υπερβολή εάν ισχυριστούμε ότι η Ολυμπιακή Ιδέα διαπνέεται από τον σπερματικό λόγο του Κυρίου μας στον προχριστιανικό κόσμο. Η προετοιμασία της ανθρωπότητος για την έλευση του Σωτήρος Ιησού Χριστού μας, συντελείται διά μέσω αξιών, ιδανικών και ανώτερων πνευματικών ιδεών και διεργασιών, που οι πρόγονοί μας, πρώτοι μεταξύ όλων καλλιέργησαν. Η Ολυμπιακή Ιδέα αποτελεί υπόδειγμα αποτυπώσεως του σπερματικού λόγου του Κυρίου μας, μέσα στο σκοτάδι της ειδωλολατρείας.

Ο σκοπός και η έννοια των αγώνων δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η νίκη. Η νίκη ως αυτοσκοπός υποβιβάζει τον αθλητή σε μηχανή και τους θεατές σε μία συναισθηματικά ασταθή μάζα. Η αξία της συμμετοχής, η ομορφιά του αγώνα, η επιβράβευση της προσπάθειας και η νοσταλγία της έντασης της κάθε στιγμής είναι με απλά λόγια η υγιής περιρρέουσα ατμόσφαιρα που οφείλει κάθε αθλητικό γεγονός να προβάλλει. Ο νικητής δεν είναι ανώτερος του ηττημένου, διότι αυτομάτως γεννάται ο ρατσισμός, το μίσος, η απογοήτευση και τόσα άλλα αρνητικά συναισθήματα. Ο αθλητισμός οφείλει να είναι πηγή αισιοδοξίας, χαράς, ελπίδας και αγωνιστικής διαθέσεως στις αντιξοότητες της ζωής.

Συνεπώς, υπό το πρίσμα των ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός, η αναφορά και μόνο σε ύπαρξη μεθόδων αφύσικης βελτίωσης των επιδόσεων των αθλητών με την χρήση αναβολικών, είναι απαράδεκτη και βδελυρή.
Τα αναβολικά απαξιώνουν, υποβιβάζουν, εξευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο τους αθλητές, τους αθλητικούς παράγοντες και τους θεατές, αλλά ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Τα αναβολικά ισοδυναμούν με ξεκάθαρη κλοπή του κόπου, του μόχθου και της προσπάθειας των συνανθρώπων μας.

Ο Θεός μας θέλει ευγενείς, έντιμους, αξιοπρεπείς και αγωνιστές. Ο αθλητής μοιάζει με τον αγωνιστή του πνεύματος, μοιάζει δηλαδή με τον άνθρωπο της πνευματικής ζωής, τον άνθρωπο του Θεού.
Εύχομαι ολόψυχα καλή ευόδωση των εργασιών της Ημερίδος.

Προσεύχομαι στον Πανάγαθο Θεό να φωτίσει τα νιάτα της πατρίδος μας, σε οποιοδήποτε πόστο και εάν υπηρετούν, να αγωνίζονται τίμια και αληθινά.
Και, τέλος, ελπίζω η Χάρις του Θεού να πλημμυρίσει πλούσια τον νου και την καρδιά σας, ώστε τα βήματα της ζωής σας να οδηγηθούν με ασφάλεια μέσα από αυτή τη ζωή, οδηγώντας όλους μας στην επίτευξη της πραγματικής νίκης της ζωής, που είναι η είσοδός μας στην Ουράνια Πόλη του Παραδείσου. Αμήν.





  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ι.Μ. Καστοριάς: "Η Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών" Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top