728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

19 Σεπ 2014

Όλες οι Εκδηλώσεις της Π.Ε. Καστοριάς Αυτό το Σαββατοκύριακο



sofiaagia

Την Οσία Σοφία της Κλεισούρας στην πόλη της Καστοριάς θα εορτάσει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, καθιέρωσε τον εορτασμό αυτό της Αγίας Σοφίας, την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, αφού βίωσε στη ζωή της την ενέργεια του Σταυρού.
Έτσι, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ., στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή Κλεισούρας και στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθως το Ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και μετά θα γίνει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας και της Ιεράς Εικόνος της πέριξ του Ιερού Ναού.
Μαζί με το Ιερό Μνημόσυνο για την Μικρασιατική Καταστροφή, για τους προγόνους μας που έπεσαν θύματα της θηριωδίας, θα θυμόμαστε και το κυνηγημένο πουλί του Πόντου και θα ζητούμε την πρεσβεία της και την μεσιτεία της στον Θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης.
Ας συμμετέχουμε στις Ιερές Ακολουθίες και ας παρακαλέσουμε την Αγία για την επίλυση των προβλημάτων μας, την θεραπεία των ασθενών μας και την παρουσία της στην ζωή μας.
-------------------------------


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί το Run Greece στην Καστοριά, όπου περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 21χλμ στον εσωτερικό γύρο της λίμνης, 10 χλμ & 5χλμ στο κέντρο της πόλης, αλλά και 1χλμ. για τα παιδιά Δημοτικού.

 Στις παράλληλες εκδηλώσεις του αγώνα,  το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 10:30 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ημερίδα με θέμα: «Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει Ήττα των Αναβολικών». Κεντρικός ομιλητής της θα είναι ο Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά» και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατσιμπάρδης.

ΠΡΟΣΚΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΣ

----------------------------------------
Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καστοριάς , πραγματοποιούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου την «Ημέρα ιστιοπλοΐας- Γνωριμία με το “πανί “ » στο χώρο της πλατείας Καραβαγγέλη στην βόρεια παραλία .


IOK-2014

--------------------------
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στα πλαίσια  της 12ης λαμπαδηδρομίας του συλλόγου και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο!
Η 4η ποδηλατοδρομία θα έχει αφετηρία  τον αύλειο χώρο της Ένωσης Αγροτικών  Συνεταιρισμών Άργους (Μεγ. Αλεξάνδρου 111) και τερματισμό το Νέο πάρκο.
 Η  εκδήλωση πλαισιώνεται με νεανικά συγκροτήματα της πόλης μας και του Δημοτικού Ωδείου, είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό!'
aimodosia
-----------------------------

H Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ», έχει τη χαρά και τη τιμή να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της Καστοριάς, ένα νέο και πρωτοποριακό μορφωτικό τμήμα, το οποίο για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στον τόπο μας φιλοδοξώντας η παρουσία του να καθιερωθεί και να παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για το πρότυπο Εργαστήριο εκμάθησης αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, υπό την ευγενή διδασκαλία της επιστημονικής συνεργάτιδάς μας κας Χαράς Ανδρεάδη, το οποίο θα λειτουργήσει ουσιαστικά σε τρεις κύκλους σπουδών, εκ των οποίων κάθε κύκλος θα έχει και διαφορετική θεματολογία
Ο Α’ κύκλος, της εκπαιδευτικής περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει τη γνωριμία με τους προ-σωκρατικούς φιλοσόφους, όπως ο Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Παρμενίδης, Ζήνων, Εμπεδοκλής. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται σε μετάφραση από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, παρουσιάζοντας τον βίο και το έργο του κάθε φιλοσόφου καθώς και σε διάλογο-στοχασμό μεταξύ της διδάσκουσας και του κοινού.
Τα μαθήματα θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση Σάββατο ή Κυριακή, και θα έχουν διάρκεια 1 1/2  ώρας στο φιλόξενο χώρο διαλέξεων και σεμιναρίων του HOTEL KASTORIA, Λεωφόρος Νίκης 122 (πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς).
Με την ολοκλήρωση του κάθε Κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθη-σης, επικυρωμένο από την Ακαδημία και τη διδάσκουσα.
Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για τη παρακολούθηση των μαθημάτων ξεκινούν από σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες: Ιωάννης Τσακιρίδης, πρόεδρος της Ακαδημίας
Κιν.: 6946340364 και E-mail: kastorian@rocketmail.com

ΑΑ

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Σεβασμού στη γέννα ENCA Hellas παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρεμιέρα την ταινία Microbirth Movie.
Η δεύτερη ταινία των δημιουργών του (Freedom For Birth), Toni Harman και Alex Wakeford.
Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια.
Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας.
Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβάλλεται παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : ESPEROS PALACE , Φουντουκλή
Σάββατο 20/09/14 ωρα: 19:00
Η προβολή είναι δωρεάν, αλλά θα υπάρχει κουτί για ελεύθερη συνεισφορά. 
Θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση.


10659061_10203976372201465_185357343315074138_o



-----------------------------------
 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» 
Σε συνεννόηση με το Δήμο Άργους Ορεστικού, την Κυριακή το πρωί 21 Σεπτεμβρίου 2014, τελούμε μνημόσυνο υπέρ των θανόντων συμπατριωτών μας και του στρατιώτη οδηγού, οι οποίοι την 19η Σεπτεμβρίου 1949, κατά τη μετάβασή τους στο χωριό Μελάς, για να παραστούν στις επετειακές εκδηλώσεις του Μακεδονικού Αγώνα και της θυσίας του ήρωος Παύλου Μελά, από έκρηξη νάρκης ανεφλέγησαν με συνέπεια να βρουν οικτρό θάνατο:

Ανανία Διαλεχτή
Πουρσανίδου Παρθένα
Αντωνίου Αθανάσιος   
Σανταλίδης Βενιζέλος
Λιβανίδης Χρήστος       
Σικαβίτσας Σίμος
Μιχαήλ Αλεξάνδρα   
Τσινικλίδου Γεθσημανή
 στρατιώτης οδηγός του οχήματος
 Παρακαλούμε, να παραστείτε στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Ι.Ν. «Αγίου Παντελεήμονα» του Νέου Οικισμού.
Στη συνεχεία θα μεταβούμε στον τόπο θυσίας τους, στο Μνημείο που ανήγειρε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, στη διαδρομή από Γάβρο για Μελά (έξω από το Νέο Οικισμό προς Μελά).
Εκεί, θα τελεσθεί τρισάγιο, θα γίνει κατάθεση ανθοδεσμών και σύντομη αναφορά στο θλιβερό γεγονός του θανάτου τους.
Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο την Κυριακή το πρωί, ώρα 8:15’.
argos
-----------------------

ΗΜΕΡΙΔΑ "Οι Ιχθύες ως Σύμβολο και Τεχνούργημα"

ΕΝΥΔΡΕΙΟ Καστοριάς



--------------------------



Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την «προώθηση του Τοπικού Σήματος Ποιότητας Δυτικής Μακεδονίας», ως στοιχείου ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τύπου του εκθεσιακού κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης
Ακολουθεί η Πρόσκληση
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Σας προσκαλούμε σε Ενημερωτική Εκδήλωση για την «προώθηση του Τοπικού Σήματος Ποιότητας Δυτικής Μακεδονίας», ως στοιχείου ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Ενημερωτική Εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης.
Η παρουσία σας θα συμβάλλει στη διάχυση της ιδέας και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κοινού σχεδιασμού.
Με τιμή.


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΒΕ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΚΟ





Καρυπίδης Θεόδωρος





Κυριακίδης Κων/νος





Μιχαηλίδης Κυριάκος

  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όλες οι Εκδηλώσεις της Π.Ε. Καστοριάς Αυτό το Σαββατοκύριακο Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top