728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

14 Σεπ 2014

Πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος: Τίμησε τον όρκο του μέχρι τέλους

Με τη φράση "Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε", ένας ακόμη πυροσβέστης πέρασε στο πάνθεον των αληθινών ηρώων του Πυροσβεστικού Σώματος, τιμώντας μέχρι κεραίας τον όρκο του και διακατεχόμενος από το πλέον υψηλό συναίσθημα ευθύνης αλλά και ανθρωπισμού.

Πρόκειται για τον 33 ετών Πυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο από την Κούκα Λαρίσης, που υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Καλλιθέας και πέθανε προσπαθώντας να σώσει -δυστυχώς μάταια- τη ζωή μιας 44χρονης γυναίκας, μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, που είχε εγκλωβιστεί από τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε διόροφο οίκημα της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο.

Η γυναίκα, η οποία ήταν σύζυγος του υδραυλικού, βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρή στον 2ο όροφο του κτιρίου, ωστόσο, ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε καταφέρει να διασωθεί η ηλικιωμένη μητέρα της η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, τη στιγμή εκείνη δεν βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο κατέφθασε αμέσως και ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε τους πυροσβέστες πως μέσα στο κτίριο βρισκόταν η πεθερά του αλλά και η άτυχη σύζυγός του.

Πώς ξεκίνησε η τραγωδία

Η πρώτη κλήση στην Πυροσβεστική έγινε στις 21:02 το βράδυ της Παρασκευής για φωτιά που ξέσπασε στο κατάστημα υδραυλικών που βρισκόταν στο ισόγειο. Στο σημείο αρχικά έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στους δύο κατοικημένους ορόφους του κτηρίου. Ωστόσο τα εύφλεκτα υλικά αλλά και οι φιάλες ασετυλίνης που υπήρχαν στο κατάστημα δεν επέτρεψαν στους πυροσβέστες να ενεργήσουν αποτελεσματικά, λόγω των διαδοχικών εκρήξεων.










  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος: Τίμησε τον όρκο του μέχρι τέλους Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top