728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

21 Σεπ 2014

Ο Λεωνίδας Καβάκος καλλιτέχνης της χρονιάς από το Gramophone

Στον διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο απονεμήθηκε το βραβείο του «καλλιτέχνη της χρονιάς» από το περιοδικό Gramophone. Η απονομή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο. 

Το βραβείο απονέμεται με βάση τις ψήφους του κοινού και η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά ως τις 22 του περασμένου Ιουλίου.

O ίδιος ο Καβάκος με την παραλαβή του σπουδαίου αυτού βραβείου δήλωσε:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του» ... «Θέλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου…όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής…»   

Ο Καβάκος άφησε πίσω του πασίγνωστα ονόματα όπως οι αρχιμουσικοί Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν. Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου είναι οι Alison Balsom, Joseph Calleja, Gustavo Dudamel και Joyce DiDonato.

Ο Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στο ελληνικό κοινό στις 14 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με την Κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει σονάτες του Μπράμς.




  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Λεωνίδας Καβάκος καλλιτέχνης της χρονιάς από το Gramophone Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top