728x90 AdSpace

Τελευταία Νέα

21 Σεπ 2014

«Psarandonis Syrto» από τον Ψαρογιώργη και τον Jim White!

Το λαούτο του Ψαρογιώργη, ένας post-punk ντράμερ και ο Ψαραντώνης να αιωρείται… Με ένα φιλμ διάρκειας 7 λεπτών που βγήκε πριν από λίγες ώρες στον «αέρα» του youtube, ο σκηνοθέτης Jem Cohen προαναγγέλλει το ντεμπούτο cd για το ντουέτο του Γιώργη Ξυλούρη με τον Αυστραλιανό ντράμερ, Jim White (μέλος των Dirty Three)!

Η συνεργασία των δύο μουσικών έχει «χτιστεί» πάνω σε μία μακροχρόνια φιλία (ο Ψαρογιώργης έζησε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία, ενώ η σύζυγός του διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Jim White) και τα τελευταία χρόνια ήταν θέμα… αφορμής να αποτυπωθεί και σε ένα άλμπουμ. Η ηχογράφηση αυτή έρχεται τελικά τον Οκτώβριο από το label της «Other Music», με παραγωγό τον Guy Picciotto και με τον τίτλο «Goats» (οι Cohen, White και Picciotto είναι επί χρόνια συνεργάτες, ζουν και δραστηριοποιούνται στη Νέα Υόρκη).

Ένα πρώτο δείγμα αυτής της μουσικής «συνάντησης» έχετε την ευκαιρία να ακούσετε, αλλά και να… δείτε στο φιλμ του Jem Cohen, που δημοσίευσε στις 4 Σεπτεμβρίου η ιστοσελίδα του «The New Yorker» (το κείμενο υπογράφει η Sarah Larson).

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης αναφέρει για την εμπειρία του…

«Αυτό το φιλμ είναι πραγματικά απλό. Όταν μαζί με τον Guy (σ.σ. Picciotto) δουλεύαμε πάνω στο «Instrument», μία ταινία για τους Fugazi (σ.σ. post-hardcore μπάντα από τις ΗΠΑ), αναρωτηθήκαμε εάν θα ήταν χρήσιμο να δούμε κι άλλα μουσικά ντοκιμαντέρ ή όχι. Αποφασίσαμε να μην τον κάνουμε. Ωστόσο, αυτό που με παρακίνησε σε διαφορετικές σκέψεις ήταν μία παλιά «ασπρόμαυρη» βιντεοταινία που έδειχνε τον Otis Redding (Αφροαμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός) σε μια τηλεοπτική εμφάνιση. Η ιδέα του να καταγράψουμε τη μουσική την ώρα που δημιουργείται ήταν πολύ συναρπαστική…» 

«Με το λαούτο του παίζει (σ.σ. ο Ψαρογιώργης) μελωδίες που κανονικά μόνο η λύρα θα μπορούσε να αποδώσει, ενώ παράλληλα κρατάει τέλεια και τον ρυθμό!», λέει από την πλευρά του ο Jim White, για να συμπληρώσει ο Picciotto … «Έχω ένα μικρό στούντιο στο υπόγειο του σπιτιού μου. Αυτή η ηχογράφηση για το «Psarandonis Syrto» είναι η πρώτη που «έγραψα» εκεί, αλλά είναι και γενικώς ένα από τα πιο όμορφα project που έχω ηχογραφήσει ή έστω εμπλακεί ποτέ! Πρόκειται για μία παλιά μελωδία που προέρχεται από τον πατέρα του, τον Ψαραντώνη. Είναι απλώς… εξαίσια!» 


  • Σχόλια
  • Σχόλια από Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Psarandonis Syrto» από τον Ψαρογιώργη και τον Jim White! Description: Rating: 5 Reviewed By: admin
Scroll to Top